Coevorden/regio – Coevorden speelt een belangrijke rol tijdens de Liberty Tour van vrijdag 3 tot en met zondag 12 april. Coevorden werd als eerste noordelijke gemeente bevrijd. Op de rotonde op het Stationsplein wapperen inmiddels vlaggen om de aandacht te vestigen op de activiteiten in Coevorden.

De gemeente Coevorden speelt een belangrijke rol bij de herdenking. Van vrijdag 3 april tot woensdag 8 april staat een bivak op de Weeshuisweide. De activiteiten in de stad zijn met name op zaterdag 4 en zondag 5 april.

De activiteiten worden ingeluid op donderdag 2 april met de film ‘Bankier van het verzet’, die om 15.00 en 20.00 uur draait in Theater Hofpoort. Op vrijdag 3 april komen de leden van Keep Them Rolling en het Regiment Van Heutsz Coevorden binnen. Op de Weeshuisweide bouwen zij een bivak op.

Eén van de hoogtepunten op zaterdag 4 april is het defilé vanaf 14.30 uur door het centrum met Keep Them Rolling, vier orkesten, het Regiment Van Heutsz, veteranen en een delegatie Jong Veteranen. Ook in Dalen zijn die dag activiteiten. Op zondag worden de activiteiten voortgezet en is er koopzondag.

De daaropvolgende dagen zijn er vanuit het bivak in Coevorden allerlei bezoeken aan omliggende dorpen, zoals Nieuwlande, bij de Oosterhesselerbrug en Sleen. Op woensdag 8 april wordt het bivak afgebroken en verplaatsen de activiteiten zich richting Westerbork.

Daarnaast zijn er nog tal van bijeenkomsten in het kader van 75 jaar vrijheid.

Meer informatie staat op Facebook en de website Verbonden in Vrijheid.

Lees ook het complete programma van vrijdag 3 tot en met zondag 13 april:

Coevorden speelt belangrijke rol in Liberty Tour; veel activiteiten in hele gemeente