Zweeloo/regio – Theaterbureau BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) wil zorgen voor een onvergetelijk project over Vincent van Gogh en zijn bezoek aan Zweeloo.

Het theaterbureau is in deze regio bekend van ‘Woeste Gronden’, deze voorstelling werd afgelopen jaar in ‘t Haantje gehouden in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022.

Informatieavond

BUOG hield in september reeds een eerste informatieavond. De tweede informatieavond vindt plaats op vrijdag 13 januari vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Spil aan het Eswegje in Zweeloo.

Het project heeft de titel ‘De dag die als een droom voorbij ging’. BUOG wil graag met inwoners, kunstenaars, verenigingen en anderen uit Zweeloo en omgeving de voorstelling maken. Tijdens de informatieavond wordt een voorlopig plan voorgelegd.

Van tevoren aanmelden kan via zweeloobuog@gmail.com.

Deelnemers gezocht

BUOG zoekt in samenwerking met Kunstenaarsdorp Zweeloo deelnemers voor het Van Goghproject dat eind september 2023 in Zweeloo plaatsvindt. Voor de scènes zijn de initiatiefnemers op zoek naar professionele of semiprofessionele beeldend kunstenaars. Voor de belevingstocht wordt nog gezocht naar onder andere gidsen, parkeerwachten, publieks- en verkeersbegeleiders, technici en mensen die straat- en/of muurschilderingen kunnen maken. Ideeën zijn ook welkom.

Belevingstocht

Het project bestaat uit scènes en een belevingstocht door het dorp. Tijdens deze tocht is er volop mogelijkheid om zich als dorp, vereniging of individu te presenteren. Alles staat in het kader van de verwondering die Vincent van Gogh ervoer toen hij één dag van zijn leven in Zweeloo verbleef. Eenzelfde verwondering willen de organisatoren de bezoekers laten ervaren in het Zweeloo van vandaag. Hiervoor is de medewerking nodig van veel mensen uit het dorp en omgeving.