Regio – De zonneroute langs de A37 in het deel dat behoort tot de gemeente Coevorden staat centraal op een online-informatiebijeenkomst op maandag 15 maart 20.00 tot 21.00 uur.

Naast leden van het projectteam schuift wethouder Jeroen Huizing aan. Er wordt gekeken naar locaties en situaties en belangstellenden kunnen vragen stellen. Ook voor de gemeenten Emmen en gemeente Hoogeveen zijn er informatiebijeenkomsten. De resultaten van de avonden worden gebruikt als informatie voor het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan en de milieueffectrapportage die gemaakt moeten worden voor de Drentse Zonneroute A37. Naar verwachting is het plan medio april te bekijken.

Tijdens de vorige onlinebijeenkomst in december werd een 3D-visualisatie getoond. Hierop was te zien hoe de Drentse Zonneroute er uit kan zien. Deze visualisatie is aangevuld met nieuwe beelden die op 15 maart getoond worden.

Aanmelden voor de informatieavond kan tot en met 14 maart via deze link. Na aanmelding krijgen de deelnemers via e-mail een link toegestuurd waarmee zij de informatieavond kunnen volgen. Wie alvast meer wil weten, kan kijken op Wilt u zich voorbereiden op de informatieavond? Kijk dan op https://a37.ik-doe-mee.nl.