Regio – FC Emmen Naoberschap gaat cadeaus inzamelen voor kinderen in Zuidoost-Drenthe die normaal gesproken tijdens de feestdagen geen cadeau krijgen. Het krijgen van een cadeautje tijdens de feestdagen is voor veel kinderen normaal. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen, om wat voor reden dan ook. Vrijdagavond werd aan dit initiatief aandacht besteed in Hart van Nederland. Inmiddels zijn er al heel veel cadeaus verzameld met deze actie ‘Geen kind zonder cadeau’. FC Emmen zorgt dat de cadeaus terechtkomen bij de kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen.

Vanaf maandag 6 december staat op het #HIERKOMIKWEG-plein voor stadion De Oude Meerdijk een grote kerstboom met een kersthuisje. Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 december tussen 14.00 en 17.00 uur en op vrijdag 10 december tussen 14.00 en 20.00 uur kan iedereen een cadeautje brengen. Het is ook mogelijk een cadeautje op te sturen naar FC Emmen. Cadeaus dienen nieuwe artikelen te zijn, geen gebruikt speelgoed. De maximale waarde van een cadeau is 20 euro.

Ook is het mogelijk om de naam van een kind dat een cadeautje verdient door te geven. Dit kan via www.fcemmen.nl/geenkindzondercadeau. Via het formulier op die pagina kan men ook een donatie doen waarmee FC Emmen vervolgens een cadeautje koopt. FC Emmen zal de cadeaus vervolgens bezorgen bij de aangemelde kinderen. Ook zullen diverse partijen in de regio, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Voedselbank Zuidoost-Drenthe, met de cadeaus langsgaan bij kinderen.