Coevorden – Julika Marijn speelt op zondag 5 maart vanaf 15.00 uur haar toneelvoorstelling ‘In de schaduw van Rembrandt’ in De Fabriek van Theater Hofpoort. De voorstelling is mede in het kader van de activiteiten rond Internationale Vrouwendag.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken is het terugkerende thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

Nu staat Geertje Dircx centraal, de tweede vrouw van Rembrandt, die eerst jarenlang zijn minnares was en zijn zoon Titus opvoedde. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder ‘De Nachtwacht’, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.

Julika Marijn laat de vrouw aan het woord die de donkere kant van Rembrandt aan den lijve ondervond. Bijna vierhonderd jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. ‘In de schaduw van Rembrandt’ is het verhaal van Geertje: een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De kaartprijs is inclusief een consumptie met uitzondering van de speciaalbieren. Voor vragen via mail: kassa@theaterhofpoort.nl.