Regio/De Kiel – Van het Anlooërdiepje tot het Bargerveen en van Nationaal Park Dwingelderveld tot het Boswachterij Grolloo. Drenthe is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen.

Met grote toewijding heeft een team van natuur- en landschapsfotografen uit Drenthe, waartoe ook Karin Broekhuijsen uit De Kiel behoort, het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Drenthe. Samen met Friesland en Groningen vormt dit een uniek naslagwerk voor Noord-Nederland.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave.

Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen. De titel van het boek luidt: ‘De mooiste fotolocaties – Noord-Nederland’. In bijna 400 pagina’s komen 160 natuurgebieden en meer dan 650 exacte gps-locaties uit Drenthe, Groningen en Friesland aan bod. Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden in het noorden van Nederland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandels. Uitgeverij PiXFACTORY heeft als doel natuur- en landschapsfotografen te faciliteren en hen in staat te stellen de best mogelijk foto’s te maken.