Coevorden – Sandra Sakko in de wijk Lootuinen zat zich te verbijten over hetgeen zojuist werd gezegd in de gemeenteraad. Gilbert Mulder van de PvdA wilde 150.000 euro beschikbaar stellen voor een openbare ontmoetingsruimte in Lootuinen en de reacties daarop. “Ik verbaas me hierover”, aldus Sakko. “Ik wil de raadsleden graag uitleggen hoe het werkelijk zit.”

Veel speeltoestellen in de huidige speeltuin zijn afgekeurd. Dat lag in de lijn der verwachtingen. Daarom presenteerde BSV Lootuinen in maart van dit jaar een bijzonder plan. De bedoeling is om de speeltuin compleet te renoveren en opnieuw in te richten als ‘Klein Coevorden’ met allerlei elementen uit de vestingstad. Het wordt een speeltuin, waarin alle toestellen bereikbaar en toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daarom is ‘Klein Coevorden’ wijkoverstijgend en een voorziening voor veel meer kinderen. Het bestuur wil onder andere een duidelijke verbinding met het centrum maken.

De plannen zijn besproken binnen het wijkteam met daarin ook vertegenwoordigers van de gemeente en Domesta. Het project vergt een investering van 3,5 ton. “De plannen zijn enthousiast ontvangen door LEADER, maar binnen een paar weken moesten we een fors bedrag bij elkaar hebben. Dat lukte uiteraard niet zomaar binnen een paar weken. We moesten het daarom over een andere boeg gooien”, aldus Sandra Sakko. “Wij lopen al twaalf jaar te leuren om geld terwijl in Poppenhare de playground in 2020 voor 4 ton is verbouwd. Een bijdrage uit het stimuleringsfonds is niet jaarlijks aan te vragen.”

Zie ook:

BSV Lootuinen heeft grote plannen voor speeltuin