Regio – Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen in de buitenlucht weer deelnemen aan culturele activiteiten. De Drentse gemeenten hebben een protocol vastgesteld met richtlijnen voor aanbieders van deze culturele activiteiten.

Naast school en sport moesten veel kinderen en jongeren ook hun culturele activiteiten missen. Met dit protocol kunnen zij nu weer genieten van hun dansles, de scouting of bijvoorbeeld musicalles. “Dit draagt bij aan de ontspanning en culturele ontwikkeling van kinderen”, aldus Mieke Damsma, voorzitter van de portefeuille Onderwijs en Cultuur binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten en burgemeester van Midden-Drenthe. “Alle Drentse gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden en richtlijnen. Aanbieders moeten zich hieraan houden, zodat culturele activiteiten weer veilig en verantwoord opgestart kunnen worden.”

Buiten oefenen of spelen mag, binnen niet. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden. Organisatoren moeten hun activiteiten in de openbare ruimte vooraf melden bij de gemeente. Na melding kan de aanbieder beginnen, bij vragen of onduidelijkheden neemt de gemeente contact op. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten anderhalve meter afstand houden bij de activiteit, voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dit niet.

De hygiënemaatregelen blijven van kracht: vaak handen wassen, thuisblijven bij verkoudheid en/of koorts, ook van huisgenoten. Kantines, pauzeruimtes, kleedkamers en douches moeten gesloten blijven. De organisaties dienen toezicht te houden op het naleven van de voorwaarden en zorgen dat er toezicht is.

Aanmelding

Het aanmelden van activiteiten, dat is dus verplicht, kan via dit meldingsformulier.