Coevorden – Jongerenwerker Patrick Ridderbos van Maatschappelijk Welzijn Coevorden verzorgde vanmiddag een voorlichtingsmiddag met als thema ‘Iedereen is anders’ in groep 8 van de Willibrordusschool in Coevorden.

De voorlichting, die de gemeente binnen het Schoolpreventieplan wordt aangeboden, heeft als doel om onder andere de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI+ te vergroten. Leerlingen worden bewust gemaakt dat ze respectvol om moeten gaan met de diversiteit binnen de samenleving en dat het belangrijk is om jezelf te kunnen zijn.

Wethouder Jeroen Huizing benadrukte bij de opening hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en gaf hiervan voorbeelden. “Het maakt bijvoorbeeld niet uit welke kleding of welk schoenmerk je draagt.”

Patrick legde onder andere uit wat de afkorting van de letters LHBTIQAP betekent, wat verliefdheid is en dat je homo niet als scheldwoord moet gebruiken. Ook gaf hij aan waar leerlingen naast hun ouders terecht kunnen als ze willen praten. Huizing overhandigde na de les twee regenboogballen aan de klas.