Coevorden – De Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister zijn een bijzonder trio. De levenslust straalt ervan af bij Michélle Rozema, Nathalie Koel en Vince Schutrups. Zij kunnen het heel goed met elkaar vinden en halen nog wel eens een geintje uit.

Zij zijn een stel donderstenen. Net voor dit interview was Vince nog gevallen en was zijn broek erg vuil. Moeder Nicolette haalde nog snel even een schone broek voor de foto.

Afscheid niet leuk

Michélle, Nathalie en Vince staan aan de vooravond van de Ganzenmarkt, waarop zij hun taken moeten overdragen. En dat vinden zij best jammer. “Het is niet zo leuk om afscheid te nemen”, zegt Vince. Dat vinden ook Michélle en Nathalie.

Fotoshoot

Wat zij het allermooist vonden? De intocht van Sinterklaas! Maar ook op het boottochtje tijdens de Havendagen en de fotoshoot bij het kasteel kijken zij met veel plezier op terug. Tijdens die fotoshoot waren zij ook druk met andere dingen. Amelia Rozema, de moeder van Michélle: “Zij hadden mijn telefoon gepakt en gingen helemaal los door het maken van allerlei filmpjes.”

Inmiddels zijn zij bij zo’n twintig feestelijke gebeurtenissen aanwezig geweest. Daarbij was het drietal in de meeste gevallen compleet. Voor de Ganzenmarkt komen zij nog in actie tijdens de vossenjacht op zaterdag 9 november.

Tussenjaar Michélle

Michélle is inmiddels 17 jaar en behaalde dit jaar haar havodiploma. Helaas werd zij uitgeloot voor de pabo en heeft nu een tussenjaar. Tot voor kort werkte zij bij La Dolce. Zij houdt van tekenen, films kijken afspreken met vriendinnen en is op zoek naar een nieuw baantje.

Paardrijden en volleybal

Nathalie is 9 jaar en zit in groep 6 van de Parkschool. Zij is dol op paardrijden en volleybal.

“Ik word ‘m”

Vince, 8 jaar, zit in groep 5 van dezelfde school. Hij bouwt heel graag hutten, zelfs als het regent. Ook houdt hij van gamen en afspreken met vrienden. Vince had vorig jaar wel gedacht, dat hij zou winnen. “Ik word ‘m”, zegt hij parmantig.

Mooie ervaringen

Zij hebben mooie ervaringen opgedaan. “Ik vond het in het begin wat lastig”, aldus Michélle om zo in de belangstelling te gaan, maar het gaat al veel beter. Je moet vooral genieten van zo’n jaar.”

Edwin Koel vult aan: “De kinderen worden wat vrijer en gemakkelijker in het omgaan met vreemde vreemde mensen en dat is mooi om te zien.”

Niet alleen de kinderen konden het goed met elkaar vinden, dat was ook bij de ouders het geval. “We hebben er net zo goed van genoten.” Zij hopen na dit jaar contact te houden, zo zegt ook Nicolette de Graaf, moeder van Vince.

Tasje

Michélle draagt een bijzonder tasje over aan de nieuwe miss. “Marloes Hagel, Miss Ganzenhoedster 2008, kreeg van haar oma een zelfgemaakt tasje voor haar mobiele telefoon. In de kleding van de ganzenhoedster zitten geen zakken, dus zo’n tasje was heel handig. Dit wordt nog elk jaar doorgegeven.