Dalen – Huib Minderhoud uit Dalen is deze week op 89-jarige leeftijd overleden. Huib genoot grote bekendheid door zijn historische kennis en zijn vele boeken.

Minderhoud was vroeger directeur van de Mijndert van der Thijnenschool. Hij is met name bekend geworden door zijn vele boeken over de historie. Zijn eerste boek verscheen in 1976. Hij schreef zo’n vijftig boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo beschreef hij de geschiedenis van zevenhonderd jaar Dalen en de Parkschool in Coevorden bij het honderdjarig bestaan. Ook schreef Minderhoud twee misdaadromans. Voor de Coevorder Courant schreef hij vele Mo(nu)mentjes, die in boekvorm zijn verschenen. Daarnaast was hij bekend om zijn vertelkunst. Velen raadpleegden hem om informatie te verkrijgen over de historie.

Huib Minderhoud is geboren in Kerkwijk (Gelderland) in de Bommelerwaard. Hij was vroeger onderwijzer in Zeeland. In 1959 streken Huib en zijn vrouw Gerda neer in Coevorden, waar hij hoofd van de hervormde school werd, later de Mijndert van der Thijnenschool.

Een groot verdriet was het overlijden van zijn vrouw Gerda in 2015.

Jaren geleden startte Bé van der Weide, oud-inwoner van Coevorden en oud-leerling van Minderhoud met een website over deze markante man.