Dalen – In Dalen is vanochtend op de Walk of Dalen een tegel onthuld voor Huib D. Minderhoud.Daarmee wordt deze historicus, schrijver en verteller geëerd. Huib Minderhoud overleed in januari van dit jaar. De tegel is twee dagen voor de dag waarop hij 90 zou worden onthuld.

Voorzitter Jack Lubberman en bestuurslid Henk Nijkamp van Stichting Aold Daol’n onthulden de tegel in het bijzijn van vrienden, buren en een nicht van Huib uit Veenendaal. De Walk of Dalen ligt op de parkeerplaats voor de kerk.

Minderhoud genoot grote bekendheid door zijn historische kennis en zijn vele boeken. Hij was vroeger directeur van de Mijndert van der Thijnenschool. Zijn eerste boek verscheen in 1976, in totaal schreef hij zo’n vijftig boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo beschreef hij de geschiedenis van zevenhonderd jaar Dalen en de Parkschool in Coevorden bij het honderdjarig bestaan. Ook schreef Minderhoud twee misdaadromans. Voor de Coevorder Courant schreef hij vroeger vele Mo(nu)mentjes, die in boekvorm zijn verschenen. Daarnaast was hij bekend om zijn vertelkunst. Velen raadpleegden hem om informatie te verkrijgen over de historie.

Huib Minderhoud is geboren in Kerkwijk (Gelderland) in de Bommelerwaard. Hij was daarna onderwijzer in Zeeland. In 1959 streken Huib en zijn vrouw Gerda neer in Coevorden, waar hij hoofd van de hervormde school werd, later de Mijndert van der Thijnenschool. Een groot verdriet was het overlijden van zijn vrouw Gerda in 2015. Hij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege al zijn verdiensten.

Jaren geleden startte Bé van der Weide, oud-inwoner van Coevorden en oud-leerling van Minderhoud met een website over deze markante man.