Coevorden – Tien voornamelijk oudere inwoners van de gemeente Coevorden zijn dinsdagavond 17 mei aanwezig bij de première van de serie ‘Krasse verhalen’. Het is een tv-serie over deze krasse inwoners boordevol verhalen over hun jeugd, hun dorp en hun leven. De serie is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, Stedelijk Museum Coevorden, streekomroep ZO!34 en filmmaker Alieke Eising.

Vanaf woensdag 18 mei om 19.30 uur zijn de tien afleveringen elke woensdag te zien bij ZO!34. Op zondag is om 19.45 uur de herhaling. Online kijken is ook mogelijk op www.zo34.nl.

In het Stedelijk Museum komt een tentoonstelling waar de afleveringen ook te zien zijn. Het ontstaan van de Ganzenmarkt, Ellert en Brammert op het paasvuur, de vondst van de prinses van Zweeloo en een lijk onder de boerenkool in ‘t Haantje: het zijn een paar verhalen die in de serie voorbijkomen.

De serie heeft een bijzondere openingstune. Zangeres en liedjesschrijver Kaylee Landhuis uit Coevorden schreef een prachtig nummer, geïnspireerd op de serie. Tijdens de première zingt ze het nummer voor het eerst voor publiek.

De serie is gemaakt door filmmaker Alieke Eising uit Noord-Sleen en Marina Grootjans, interviewer en medewerker communicatie bij de gemeente.

Afbeelding: ZO!34.