Steenwijksmoer/Emmen – Hoogeveen zondag heeft zaterdag de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. De spannende finaledag vond plaats in Angelslo in Emmen.

De Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder deelden zoals gebruikelijk in de feestvreugde en reikten prijzen uit. Dit jaar zijn dat respectievelijk Natalie Massa, Norah Wessel en Shahin Sanli.

Hoogeveen won de grote finale met 0-3 van Noordscheschut. Na acht jaar ging het team er ditmaal voor de zesde keer met de titel vandoor. Daarmee heeft Hoogeveen net als HODO en HZVV voor de zesde keer de titel verover. Noordscheschut verloor voor de tweede keer op rij de grote finale. Gramsbergen eindigde als derde, vierde werd Alcides.

Gramsbergen was de grote verrassing van het toernooi met de derde plaats. Titelverdediger MSC viel enigszins tegen met een vijfde plaats.

Noordscheschut speelde niet zo’n solide toernooi als vorig jaar en kwam soms met de schrik vrij. Hoogeveen zondag liet over het gehele toernooi zien over de beste ploeg te beschikken. Na twee overtuigende rondes werd de ploeg in de halve finale tweede, maar maakte dat foutje in een overtuigend gespeelde tussenronde weer goed. In de finale begon de ploeg met een verrassende nederlaag tegen Gramsbergen, maar herstelde zich tegen MSC. In de kruisfinale tegen Alcides en in de finale tegen Noordscheschut was Hoogeveen zondag de betere ploeg en wordt dan ook gezien als de verdiende winnaar van het toernooi. De finale vond plaats in een goed gevulde sporthal Angelslo in Emmen.

Uitslagen

Poule A: Alcides-Noordscheschut 3-2, Alcides-ASVB 1-2, Noordscheschut-ASVB 2-0. Stand: 1. Noordscheschut 2-3 (4-3); 2. Alcides 2-3 (4-4); 3. ASVB 2-3 (2-3)

Poule B: Gramsbergen-Hoogeveen zondag 3-2, Gramsbergen-MSC 1-2, Hoogeveen zondag-MSC 5-2. Stand: 1. Hoogeveen zondag 2-3 (7-5); 2. Gramsbergen 2-3 (4-4); 3. MSC 2-3 (4-6)

Kruisfinales: Noordscheschut-Gramsbergen 3-2. Hoogeveen-Alcides 3-0.

Wedstrijd om de vijfde en zesde plaats: MSC-ASVB 4-0. Wedstrijd om de derde en vierde plaats: Gramsbergen-Alcides 3-1. Finale: Hoogeveen zondag-Noordscheschut 3-0.

Alle uitslagen van het toernooi zijn HIER te lezen.

Het jaarlijkse evenement ontstond destijds toen voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer 25 jaar bestond. In het eerste jaar deden alleen teams uit Coevorden en Steenwijksmoer mee, aan de tweede editie deden al veel meer teams uit de regio deel.

Foto’s: Erik Woltersom.