Coevorden – Tijdens de Historische Havendagen -vandaag zaterdag 6 juli en morgen zondag 7 juli- is er voor iedereen wat te doen. De feestelijkheden zijn na de opening van vrijdagavond vandaag voortgezet met tal van activiteiten.

In het weekend zijn er tal van activiteiten in het centrum. Er zijn tal van schepen te bewonderen langs de Dwenger. Verder is er een grote schippersmarkt langs het water en aan het Kasteel, er zijn kindervoorstellingen en diverse optredens. Vanavond van 19.30 tot 20.30 uur en van 21.30 tot 23.30 uur treedt de band 80% NL op. Tussen deze optredens in, van 20.30 tot 21.30 uur, treedt de populaire groep Ancora op, die twee jaar geleden enorm veel publiek trok. Vanaf 22.00 uur is de film ‘Titanic’ te zien in de openluchtbioscoop op de Weeshuisweide. Bij slecht weer wordt de film in Theater Hofpoort gedraaid. Van 21.45 tot 23.00 uur is er een moonlighttour met sleepboten.

Ook op zondag is de schippersmarkt en zijn er eveneens vele optredens, onder andere van popkoor Sing & Swing. Het is koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur en de Coevorder Handelsvereniging heeft gezorgd voor optredens van enkele shantykoren. Net als op zaterdag zijn stationaire motoren te zien en zijn er tal van kinderattracties.

Op de website van de Havenvereniging is het complete programma te vinden.