Oosterhesselen – De heer Hans Lugies (86) en mevrouw Jet Lugies-Preuter kregen woensdagmiddag bezoek van burgemeester Renze Bergsma. Het paar is zestig jaar getrouwd, alle reden dus voor een bezoek. Het was een leuk bezoek waarin vele onderwerpen aan bod kwamen.

Het echtpaar Lugies woont sinds een half jaar in een appartement in De Etgaarde. Het paar woonde zestig jaar in een boerderij aan het Middendorp, net achter de kerk in Oosterhesselen. Lugies zelfs nog langer: het was zijn geboortehuis.

Hans Lugies was 62 jaar veehandelaar en vertoefde in vroeger tijden in de buurt van Schalkhaar waar Jet Preuter woonde. Zij ontmoetten elkaar en daar bleef het niet bij. Er volgde een huwelijk, waarover Hans Lugies zegt: “Zij is het beste wat me ooit is overkomen.” Achtereenvolgens werden hun kinderen Luc, Hennie en Ineke en middels zijn er zes kleinkinderen.

Mevrouw Lugies burgerde snel in en praatte al snel de Drentse streektaal, waarmee zij de Overijsselse tongval achter zich liet. Zij was actief bij de Vrouwen van Nu, voorheen de Plattelandsvrouwen, en bij handbalvereniging HVZ/Vivendi en was ook vrijwilliger in De Etgaarde. Zij wandelt heel graag en doet dat regelmatig met kennissen.

Het verhaal van haar echtgenoot kwam ruimschoots aan bod tijdens het eerder dit jaar gehouden evenement ‘Rondom de oude toren’. Tijdens de verhalenavond werd zijn levensverhaal verteld door dochter Ineke. Zij en Liesbeth Mennink schreven al eens een verhaal voor de Klenckerheugte met als titel ‘Umdat het zo gung’. Hij was jarenlang paander bij de rommelmarkt van gymnastiekvereniging OGZ en hij speelde toneel bij vereniging Jan Naarding.