Coevorden – ‘Bakkers klaar, bakken maar!’ Het is de bekende kreet uit het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Deze keer was het aan de leerkrachten van de Buitenvreeschool om op deze manier het startsein te geven. Onder het motto ‘Heel De Buitenvree Bakt’ namen de leerlingen van groep 6 en 7 deel aan een mede door de gemeente Coevorden geïnitieerde kookwedstrijd.

De leerkrachten van de Buitenvreeschool aarzelden niet toen ze hoorden van het initiatief. De gemeente Coevorden daagt alle basisschoolleerlingen in de gemeente uit om een gezond kindergerecht te bedenken. “We hebben eigenlijk meteen toegezegd om deel te nemen met onze groepen 6 en 7. Het past ook uitstekend binnen het thematisch werken dat we op onze school toepassen”, vertelt leerkracht Kimberly Bernsen.

Vol enthousiasme gingen de leerlingen in het kooklokaal van De Nieuwe Veste aan de slag. “Het is de bedoeling dat de kinderen een recept maken dat zo gezond mogelijk is. Verder mag het maar tien ingrediënten bevatten en moet sprake zijn van minimaal 100 gram groenten. Daarnaast moet het er natuurlijk lekker en kleurrijk uitzien en vooral goed smaken.”

Met een echt ‘Heel De Buitenvree Bakt’-logo op het shirt en een koksmuts op gingen de leerlingen aan de slag. Het eindresultaat mocht er zijn. Voor juf Kimberly en haar groep is het nu afwachten geblazen. “Natuurlijk hopen we dat wij het winnende recept hebben. Deze krijgt een plekje op de menukaart van een restaurant in de buurt en wordt opgenomen in een kookboek. Daarnaast wint de winnende klas een kookworkshop.”

Foto: Gerjo Stegeman

Lees ook:

Wie wint ditmaal Kindermenu 2.0?