Coevorden – Het is weer tijd voor de Historische Havendagen. Havenvereniging Coevorden staat garant voor dit tweejaarlijkse evenement, dat ditmaal wordt gehouden van vrijdagavond 5 tot en met zondag 7 juli.

Schepen en het water voeren natuurlijk de boventoon, maar er is veel meer. Havenvereniging Coevorden heet bezoekers van harte welkom tijdens de Historische Havendagen. Het evenement trekt tienduizenden bezoekers.

In de binnenhaven en langs de Dwenger liggen vele schepen. Schippers gaan graag in gesprek met de bezoekers.

Op vrijdag 5 juli vanaf 18.15 uur zijn er activiteiten rond de opening. Om 19.00 uur wordt de vlag gehesen en klinken een kanonschot en scheepsgetoeter, gevolgd door een vlootschouw. Shantykoor Sjompiesingers treedt daarna op.

Op zaterdag 6 juli barsten de activiteiten in alle hevigheid los. Van 10.00 tot 17.00 uur is er een schippersmarkt langs het water aan de Dwenger richting Oosterstraat naar de Markt en vanaf de Markt langs het kasteel en via de Vancouverbrug. Op het programma staan verder onder meer peddelbootjes, rondvaarten, radiografische bootjes, oude motoren, bungeetrampoline, authentieke draaimolen, oude ambachten en waterfietsen.

s Middags wordt het programma nog verder uitgebreid met kindervoorstellingen van TipPo en Jolp, een optreden van shantykoor Loo- en Drostensingers, een uitvoering van een streetdancegroep van TVC en nog veel meer. De avond staat met name in het teken van muziek met een optreden van Ancora en optredens van 80%NL. Op het programma staat ook een moonlighttour en op de Weeshuisweide is er een openluchtbioscoop. Daar wordt, als het donker wordt, de film Titanic getoond.

Ook op zondag begint de schippersmarkt om 10.00 uur en zijn er net als zaterdag allerlei activiteiten, zoals hierboven zijn genoemd. Van 13.00 tot 17.00 uur is het koopzondag en dan houden de winkeliers een shantykorenfestival. Wederom zijn er kindervoorstellingen en treedt Sing & Swing op.

Kijk voor alle informatie, het tijdschema en eventuele wijzigingen op www.havendagencoevorden.nl.