Coevorden/regio – Ook dit jaar zijn succesvolle, innovatieve en creatieve Drentse bedrijven genomineerd voor de titel Drentse Onderneming van het Jaar 2021. Het gaat om acht bedrijven, waarvan één uit Coevorden: Olba, gevestigd aan de Pasteurweg.

De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar biedt Drentse ondernemingen een podium door het uitreiken van de prijs Drentse Onderneming van het Jaar. De andere genomineerden zijn Boom, Meppel; Spark Holland, Emmen; Harwig Installatietechniek, Emmen; Jollein, Assen; Pandriks Bake Off, Meppel; Fuhler Loon en Verhuur, Emmen; Moton Lubricants, Assen.

Een gerenommeerde jury selecteert ondernemingen die voldoen aan de voorwaarden van goed ondernemerschap, innovatie en een gezonde financiële balans. Daarnaast dient een onderneming een bijdrage te leveren aan de economie en werkgelegenheid in Drenthe.

De komende periode gaan de genomineerden zich voorbereiden op de nominatiebijeenkomst op dinsdag 28 september. Op deze bijeenkomst krijgen zij de gelegenheid om zich te presenteren en te benadrukken waarom juist zij de prijs moeten winnen. Drie ondernemingen gaan door naar de finale op woensdag 24 november in Schouwburg Ogterop in Meppel. Meer informatie staat op www.drentseondernemingvanhetjaar.nl.

Olba ontwikkelt en produceert producten voor pluimvee en knaagdieren voor de kleinschalige en niet-commerciële kleindierhouderij. Het bedrijf bestaat sinds 2000. Eind 2013 is Olba gestart met een eigen productieafdeling waarbij geïnvesteerd is in de modernste machines. Foto: screenshot.