Sleen/Noord-Sleen – De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Fontein in Sleen dragen donderdag 28 april de adoptie van het vliegtuigmonument in de bossen van Noord-Sleen over aan hun medeleerlingen uit groep 7. Het monument, gelegen in de bossen bij Noord-Sleen, herinnert aan een neergestorte Engelse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog op de terugweg van een aanval in Duitsland op 14 mei 1943. Reeds in 1988 adopteerde De Fontein het monument en dat wordt jaarlijks overgedragen.

De plechtigheid bij het monument is van 13.00 tot 13.45 uur. Leerlingen lezen zelfgemaakte gedichten voor, de namen van de omgekomen vliegeniers worden genoemd, leerlingen leggen een krans en de Last Post (signaal Taptoe) klinkt. Tot slot worden het Nederlandse en het Engelse volkslied gezongen. Eenmaal teruggekeerd op school krijgen de leerlingen van groep 8 een oorkonde uitgereikt.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het Sleenerzand. Vanaf de boswachterswoning aan de Slenerweg, schuin tegenover de ingang van De Kibbelkoele is de route naar het monument door middel van pijlen aangegeven.

Foto: Tijdens de bijeenkomst van vorig jaar.