Coevorden – Het programmateam Binnenstad Coevorden gaat maandag 13 en woensdag 15 januari in gesprek met winkeliers, pandeigenaren en inwoners over de nieuwe inrichting voor de Bentheimerstraat, Sallandsestraat en Friesestraat. Zij hebben hiervoor een uitnodiging gekregen, evenals degenen die aan de Rijnsestraat en Schoolstraat wonen.

Op maandag 13 januari staan de Bentheimerstraat en Sallandsestraat centraal, woensdag 15 januari draait het om de Friesestraat.

In het gemeentehuis staan vanaf 18.15 uur soep en broodjes klaar. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

Er wordt gewerkt uit een uitnodigende binnenstad inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid.

Ingenieursbureau Sweco maakte in opdracht van het programmateam voor de drie straten diverse schetsontwerpen. Elementen zijn daarin de bestrating, de mogelijke terugkeer van de auto in sommige delen van de straten en de plek van voetgangers en fietsers. Hierbij hield Sweco rekening met de positionering centrumstraten en de Catalogus Openbare Ruimte van stedenbouwkundige Shyam Khandekar.

De bijeenkomsten starten met een presentatie over de mogelijke plannen en er wordt meer verteld over het proces en de planning. Daarna gaat iedereen in groepjes aan de slag. De ontwerpschetsen voor de straten komen uitgebreid aan bod. Aanwezigen kunnen vragen stellen en laten weten wat zij van de plannen vinden. Naar aanleiding van alle reacties maakt Sweco een nieuw ontwerp, dat in een later stadium zal worden beoordeeld.