Coevorden – De kinderen van Petje Af Coevorden toonden zondagmiddag hun kunstwerken aan ouders en grootouders in Museum Thijnhof. Zij maakten een fraaie collectie schilderijen en foto’s.

Ruben Swarts is één van de deelnemers aan Petje Af Coevorden. “Ik vind het echt hartstikke leuk’, vertelt hij enthousiast. “We hebben al zoveel leuke dingen gedaan. Elke zondag als we bij elkaar komen, ontbijten we eerst en als we een uitstapje maken nemen we eten mee.” Hij toont vol trots de kunstwerken en de foto’s van alle kinderen. Hij geniet er zichtbaar van.

Elke derde zondag van de blokken van vier zondagen geven de kinderen een presentatie aan de ouders. Ruben vertelt over het kunstblok, dat er een bezoek aan Stedelijk Museum Coevorden is gebracht voor het maken van de kunstwerken en dat bij Klinkenvlier de fraaie foto’s zijn gemaakt. De activiteiten werden uitgevoerd in samenwerking met KidzKli, Boetiek Creatiek en Simone Koelman, de cultuurcoach van de gemeente.

Afgelopen maand gaven de kinderen van Petje Af in Schoonoord een presentatie over het theater. Vandaag werd een presentatie over het thema dieren verzorgd.

Uitgangspunt Petje Af

Vorig jaar werd de Coevorder initiatiefgroep van de landelijke stichting Petje Af Nederland opgericht. In september gingen de activiteiten van start in Coevorden en inmiddels is er ook een groep in Schoonoord actief. Het uitgangspunt van Petje Af is, dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen voor de toekomst verdient. Deelnemers zijn kinderen van 10 tot en met 14 jaar. In blokken van vier weken maken de kinderen op dertig zondagen kennis met zeven beroepen, waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en in contact worden gebracht met kunst en cultuur.

De Petje af-groep wordt begeleid door professionele coaches die de kinderen begeleiden, inspireren en stimuleren in hun ontwikkeling. Locatiemanager is Manda Boon. Het initiatief werd vorig jaar genomen door Marjan Nijenbanning en Paulien Blaauwgeers. Samen met Michiel Blanken, Jan Geerts en Marius Veenvliet werden de activiteiten op touw gezet. Er zijn diverse samenwerkingspartners.

Meer informatie is te lezen via deze link, op Facebook en op Instagram.