Coevorden – Germanicus is er dit weekend niet in geslaagd om tegen laagvlieger Stadspark uit Groningen de volle buit te pakken. Beide ploegen hadden weinig aan de einduitslag van 0-0. Gezien het spelbeeld was het Germanicus die misschien het meeste recht had op een driepunter.

De laatste weken kent Germanicus meerdere blessuregevallen. Dat betekent dat er gepuzzeld moest worden door trainer André Mulder. Op het middenveld begonnen Ypenburg, Van der Weide en Kain Hoogeveen. Het begin van de wedstrijd was het van beide kanten vooral aftasten. In de 18de minuut was het voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Stadspark. Een voorzet van Ypenburg belandde in de vijf meter voor de voeten van Nance Hoogeveen maar zijn schot miste precisie. Even later was het opnieuw Ypenburg die een afgemeten corner op het hoofd legde van Van Dijk. Hier bleek keeper Miedema een sta in de weg. Na ongeveer een half uur spelen leek het erop dat er eindelijk wat meer schwung in de wedstrijd kwam, maar gevaarlijker dan twee schoten van afstand werd Germanicus niet. Daarentegen dwong ook Stadspark nagenoeg niets af. Vervelend nieuws was er in de 42ste minuut; met een ogenschijnlijke zware blessure moest Nance Hoogeveen het veld verlaten.

In de tweede helft werd het spelbeeld er niet beter op. Er was voor beide teams nog een grote kans te noteren, maar daar bleef het ook bij. Een lange bal van achteruit werd in de 55ste minuut doorgekopt door De Boer. Hierbij kon Van der Weide door het centrum op weg naar het doel. Hij raakte de bal echter verkeerd waardoor zijn inzet via de verdediger naast het doel belandde. Stadspark liet zijn enige grote kans in de 67ste minuut noteren. Na een voorzet wist de spits van Stadspark zijn schot ter hoogte van de penaltystip niet op doel te krijgen.

De wedstrijd miste passie, strijd en beleving. Net de dingen die nodig zijn om in de laatste fase punten te behalen. Germanicus bezet op dit moment de negende plaats met drie punten afstand van de ongewilde elfde plaats in de competitie. Zondag speelt Germanicus een uitwedstrijd tegen Jubbega. De nummer vier in de competitie op slechts twee punten. Dit geeft maar eens aan dat het een ongekende spanning is in de 1e klasse F.