Coevorden – De drie finalisten voor het Kindermenu 2.0 waren al bekend. Vanochtend volgde de ontknoping: groep 5b van de Willibrordusschool is de winnaar geworden. De bedenkers van het recept voor de Mexicano Specialo zijn Maron Kok, Dani Westerveen en Evi Conen.

De jury toog naar de school en werd natuurlijk met gejuich ontvangen door de kinderen en leerkracht Ilse Brand. Wethouder Jeroen Huizing reikte daarop de prijs uit. Dat is een kookworkshop onder leiding van chef-kok Albert Steenbergen van Route34 in Erm. Bovendien komt het winnende recept op de menukaart van Route34 en Stadscafé Vancouver. Alle kinderen van deze groep kregen een presentje.

De jury bestond naast Steenbergen uit wethouder Jeroen Huizing, chef-kok Nick Arends van Stadscafé Vancouver, diëtiste Dirkje van Asselt en Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl en bewegen van de gemeente Coevorden. Bovendien was Merel Hulshof van Route34 present.

De gerechten moesten uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal tien ingrediënten bestaan. Ook het gebruik van andere ingrediënten speelde een rol. Daaraan voldeed het recept van de Willibrordusschool in ruime mate.

De andere genomineerde groepen waren groep 7 van de Buitenvreeschool en groep 5b van de Mijndert van der Thijnenschool.

De recepten zijn HIER te vinden.

Lees ook:

Wie wint ditmaal Kindermenu 2.0?