Coevorden – Gretha Assen neemt vandaag, dinsdag 6 juli, afscheid van de Wilhelminaschool in Coevorden na maar liefst 43 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt.

Zij werd verwelkomd door de kinderen en haar collega’s met een boog en veel ballonnen. Daarna werden in de school, onderdeel van Brede School SOM, twee filmpjes getoond. De ene was van de kinderen, die op muzikale wijze afscheid van juf Gretha namen. Daarna was het de beurt aan de collega’s, die elk Gretha toespraken en daarbij de talenten van Gretha noemden. Trefwoorden waren onder meer rots in de branding, bruggenbouwer, groeimotor, plannenmaker, kennisoverdracht, vertrouwen, creativiteit, ideeën, stille kracht, doorzetter en het bevorderen van kansen voor alle kinderen.

“Kinderen goed leren lezen”

“Ik heb al die jaren met veel plezier en passie op deze school gewerkt met enkele uitstapjes naar De Buitenvree”, vertelt Gretha. “Niet voor niets ben ik hier al die jaren gebleven, de school gaat me bijzonder aan het hart.” Gretha heeft met name lesgegeven aan de groepen 3 en 4. “Ik vind het heel mooi om kinderen op die leeftijd goed te leren lezen, daar ligt mijn hart”, verklaart zij. Ook gaf zij wel les aan andere groepen. Naast leerkracht was zij ook IB’er (intern begeleider).

Actief

In de loop der jaren werkte zij met onder andere Harry Mekkes, Peter Drent en Jan Vinckers, ook bekende namen in het Coevorder onderwijs. Gretha ontplooide veel activiteiten. “Ik was nog een tijdje penningmeester van de plaatselijke afdeling van de onderwijsbond, ik heb heel wat avondvierdaagses gelopen en ik vond de sport- en speldagen altijd geweldig.”

Het onderwijs was en is heel veel in beweging. “Ik heb natuurlijk veel cursussen gevolgd in de loop der jaren”, aldus Gretha. “Als IB’er was ik de spin in het web. Alle aanmeldingen kwamen bij mij binnen en ik sprak alle ouders.”

Nu Gretha met pensioen gaat, is het tijd voor andere dingen. “Ik ben altijd bezig. Ik ben creatief en schilder en haak veel. Verder hebben mijn man en ik twee kleinkinderen, dus oppassen zit er wel in.”

Vandaag staat de Wilhelminaschool in het teken van talenten en dat spreekt Gretha aan. Kinderen toonden hun talenten tijdens een feestelijke bijeenkomst en er staat nog een receptie met (oud-)collega’s op het programma.