Zweeloo Sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo was vrijdagavond het decor van de 41ste editie van het festival Sweelpop. Er werd in groten getale gedanst en gezongen op de muziek van de artiesten en bands.

Sweelpop on Stage

Het festival opende dit jaar om 17.00 uur voor de eerste keer met Sweelpop on Stage. Lokale artiesten konden zich aanmelden en op deze manier kans maken om op een professioneel podium te performen. “Het is belangrijk om de ontwikkeling van plaatselijke muzikanten te stimuleren. Ik vind het prachtig dat Sweelpop hieraan een steentje aan kan bijdragen”, aldus Joanne Katerberg, bestuurslid en initiatiefnemer van Sweelpop on Stage. Er was een verscheidenheid aan muziekgenres te aanschouwen. Rustige folkmuziek en pakkende popsongs wisselden af met ruigere rock ’n roll. Er waren optredens van Lisa Ploeger, Kaj Mulder, Angry Chair en Marieke Schenk.

Geslaagde editie

Na de regenbuien vulde het festivalterrein goed, mede dankzij het vroege optreden van Tim Akkerman & The Ivy League. Later verscheen Flemming, de grote publiekstrekker van de avond. Door het luide meezingen van het publiek waren zijn hits, zoals ‘Automatisch’ en ‘Amsterdam’, in de omliggende dorpen nog te horen. Ook Jack Jarryd en Royal Beat traden op. Feest-dj Barry Fest sloot Sweelpop energiek af, waarna het festivalterrein rond 1.00 uur leeg stroomde. Alles bij elkaar genomen kan, mede door de sponsoren, bezoekers en hulp van de trouwe vrijwilligers, teruggekeken worden op een geslaagde editie van Sweelpop.