Schoonoord – De organisatie mag met recht reuzetrots zijn op de fair, die vandaag op het terrein van Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord werd gehouden. De reuze(n)fair trok vele bezoekers: alle parkeerplaatsen waren bezet en er de auto’s stonden tot ver in de naastgelegen woonwijk.

Ondanks de enorme toeloop kon iedereen gemakkelijk bij de ruim 75 standhouders/activiteiten en kijken gezien de grootte van het terrein. Verspreid over het openluchtmuseum waren onder andere handgemaakte producten, cadeaus, woon- en tuindecoraties en ambachten te zien. Er waren kinderspelen, er was muziek en vanuit een aantal foodtrucks kwam de inwendige mens aan de trekken. Het terras van de Oude Drentse Boerenherberg zat vol, evenals de diverse terrassen elders op het terrein.

Ellert en Brammert is een openluchtmuseum, dat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden toont. Er zijn onder meer plaggenhutten, een tolhuis, schooltje, houtzagerij, kerkje en gevangenis. Daarnaast zijn er een kinderboerderij, speeltuin en de herberg. Er zijn bovendien drie expositiegebouwen met onder andere een drukkerij. In het schooltje lezen vrijwilligers regelmatig de sage van Ellert en Brammert voor. In het kerkje kan getrouwd worden en in het armenhuis is een ouderwets snoepwinkeltje.