Coevorden – Afgelopen Hemelvaartsdag vond de negende editie plaats van het Drèents Liedtiesfestival van Stichting REUR. Een van de deelnemers was Gerwin Jutstra (alias de dansende zanger) uit Coevorden. Zijn lied, Kaviaar met dreuge worst’, is inmiddels verschenen als single.

Het gaat om de debuutsingle van de 46-jarige Gerwin. Het is een zomers, uptempo nummer met Jamaicaanse en popinvloeden. Het liedje gaat over een Russin en een Drent en is autobiografisch. “Als je van iemand houdt dan maakt het niet uit waar diegene vandaan komt. Of het nu uit Drenthe, Nederland of Rusland is. Liefde gaat over landsgrenzen heen.”

Naast het Drents en Engels is er een Russisch poëtisch gesproken tekst van de vrouw van Gerwin te horen in het liedje.

Gerwin ontdekte zijn passie voor het componeren van muziek tijdens het pianospelen. Hij speelde in diverse bands waaronder Serenity, Powerhouse Band en Sound7. Hij combineert de muziek met zijn baan als financieel medewerker. Momenteel is Gerwin muzikaal leider van de aanbiddingsband Unity in zijn kerk. In 2017 is Gerwin in het Drents gaan schrijven voor zijn deelname aan het Drèents Liedtiesfestival en bereikte in 2018 als songwriter de finale met het liedje Ummekeer, vertolkt door Bertine Snippe. Ditmaal stond hij in de finale met een zelfgeschreven liedje, dat hij ook uitvoerde.

Zijn liedje is hier te beluisteren.