Benneveld – De Campina Open Boerderijdag wordt gehouden op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag. Voor de eerste keer doet Melkveebedrijf Koops (Melktap Koops) uit Benneveld hieraan mee. Het bedrijf is gevestigd aan de Broeklanden 15 en is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Landelijk doen er circa zeventig melkveebedrijven mee. Tijdens de leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een ‘betere morgen’: een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt en een betere toekomst voor de volgende generaties. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Er is van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpakbowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkwegrace’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar.

Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten. Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina producten -zoals yoghurt, melk en kwark- vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.