Coevorden – In een matige wedstrijd heeft Germanicus op een moeilijk bespeelbaar veld op De Pampert gewonnen met 3-0 van laagvlieger EMMS.

Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over de geschorste Roelof van Dijk en de opnieuw geblesseerde Stefan Kikkert, Kain Hoogeveen kon na zijn blessure op de bank plaatsnemen. Mark Uninge startte na zijn langdurige blessure in de basis op de spitspositie. Hij werkte zich een slag in de rondte, maar had het moeilijk op een voor hem onwennige positie.

In de negende minuut was de eerste kans voor de Germanen, maar Nance Hoogeveen zag zijn schot in de korte hoek gestopt worden door de keeper van EMMS. Een minuut later kon Jessie Rotmensen op de middenlijn de bal onderscheppen en ongehinderd opstomen naar het doel van EMMS. Zijn schot in de verre hoek was keeper Bastin Kleinheerenbrink te machtig: 1-0.

In de 24ste minuut hadden de mannen uit Slagharen een grote kans. Een voorzet vanaf de linkerkant kon bij de tweede paal worden ingeschoten door de spits van EMMS, zijn inzet belandde in het zijnet. Twee minuten later twijfelde de keeper van Germanicus bij het uitkomen, door de twijfel bracht hij de aanvaller van EMMS ten val.

De goed fluitende scheidsrechter Demir Guberinic gaf terecht een strafschop voor EMMS. Mendes maakte zijn fout goed door de strafschop te stoppen. In de 36ste minuut zette aanvoerder Devon Smit Nance Hoogeveen vrij voor de keeper en Hoogeveen scoorde beheerst de 2-0; dat was de ruststand.

Germanicus startte energiek aan de tweede helft. In de 46ste minuut legde Stan Meijerink de bal terug op Nance Hoogeveen, maar zijn schot werd gestopt door de keeper van EMMS. Twee minuten leverde de actieve Stan Meijerink een goed schot af, echter de keeper van EMMS redde bekwaam. In de 58ste minuut wisselde Jan Wielink de moei gestreden Marc Univé voor Kain Hoogeveen. Een minuut later maakte Nance Hoogeveen de 3-0 op aangeven van Stan Meijerink. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde, Jan Wielink paste in 85ste minuut nog een dubbele wissel toe. Mahad Abdi en Sencer Sony kwamen in het veld voor Robin Barelds en Nance Hoogeveen.

Germanicus is ondanks het matige spel goed uit de winterstop gekomen. Met negen punten uit drie wedstrijden staat Germanicus nu keurig op de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Bon Boys uit Haaksbergen. Volgende week speelt Germanicus uit bij bij VENO uit Vollenhove, de wedstrijd begint om 14.00 uur.