Tubbergen/Coevorden – Op een prachtige herfstdag is het Germanicus niet gelukt om koploper TVC’28 te verslaan. In Tubbergen werd Germanicus verslagen met 2-0.

Germanicus begon de wedstrijd prima en kwam goed tot voetballen. Tot echte kansen leidde dit niet. Na vijf minuten moest Nance Hoogeveen het veld met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Reinier de Boer. In de zestiende minuut was het De Boer die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. Rotmensen gaf een prima voorzet van links, maar De Boer wist de bal niet goed te raken. Twee minuten kreeg De Boer opnieuw een kans, maar zijn inzet miste kracht. Even later was de thuisploeg wel trefzeker. Met een prachtig afstandsschot van ongeveer 25 meter kon de middenvelder van TVC keeper Mendes verschalken. Hierna bleef TVC de gevaarlijkste ploeg. Op slag van rust creëerde Germanicus nog een kans. Na goed doorzetten van Moddejongen was het De Boer die een prima voorzet niet binnenlopen. In de daaropvolgende aanval van TVC werd een ongelukkig moment in de verdediging afgestraft door TVC, 2-0.

In de tweede helft werd van beide kanten niet meer het beste voetbal gespeeld en weinig gecreëerd. TVC was wel het gevaarlijkste team. Door toedoen van Mendes en de goed spelende Smit en Pol werd erger voorkomen. Lichtpuntje van de wedstrijd was de invalbeurt van Marc Uninge die zijn officiële debuut maakte.

Volgende week is Germanicus vrij. Op zaterdagavond 29 oktober wordt er op De Pampert gespeeld tegen SVBO.