Leeuwarden/Coevorden- Na het terechte verlies van vorige week tegen WVV werd ditmaal FVC met 2-1 verslagen in Leeuwarden. Dit was tevens de ruststand. Doelpunten werden gemaakt door Kain Hoogeveen en Reinier de Boer.

FVC-Germanicus was één van de weinige wedstrijden die in de competitie werden gespeeld. Onder barre weersomstandigheden werd gevoetbald op kunstgras. Het weer bleek een grote invloed te hebben op het spel van beide ploegen.

Goede start

Bij Germanicus keerden Hoogeveen, Jongbloed en Ypenburg terug in de basis. Germanicus startte de wedstrijd goed. In de eerste minuut was het Ypenburg die met een vrije trap voor het eerste gevaar zorgde. De bal die door de wind werd gedragen ging maar net voorlangs. Ondanks dat Germanicus de bovenliggende partij bleef, werden geen grote kansen gecreëerd. FVC werd af en toe gevaarlijk via de counter. Keeper Beugelink hoefde echter bijna niet op te treden.

Gevaar

In de 21ste minuut zorgde Hoogeveen wel voor flink wat gevaar. Met zijn dribbel passeerde hij drie spelers, vervolgens werd hij gevloerd in het strafschopgebied. Waar iedereen een strafschop verwachtte, dacht scheidsrechter Gerbrandy hier anders over.

Een kwartier later werd er opnieuw voor gevaar gezorgd. Met een prima dribbel vanaf de linkerkant speelde Hoogeveen zich vrij. Dit bleek de opmaat naar de 0-1. Met een strak schot verschalkte Hoogeveen de keeper van FVC. Germanicus verdubbelde in twee minuten de score. Van Dijk bereikte de vrijstaande De Boer. In zijn draai passeerde hij de keeper: 0-2.

FVC bleek allerminst te zijn geschrokken. De daaropvolgende aanval werd het al snel 1-2. Een ingooi van FVC werd niet goed verwerkt waardoor een speler van FVC kon binnenkoppen.

Nauwelijks kansen

tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Mede door de wind werden bijna geen kansen gecreëerd door de voorhoede van Germanicus. Daarentegen werd door de solide verdediging weinig weggegeven. De ruststand bleef daardoor op het scorebord staan.

Door de zege steeg Germanicus naar de vijfde plaats op de ranglijst. Aankomende zondag komt de nummer 4, GRC Groningen, naar De Pampert. De wedstrijd begint om 14.30 uur.