Coevorden – In De Fabriek van Theater Hofpoort staat voor dinsdag 8 maart ‘In het licht’ op de agenda. Dit is een aangrijpende monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Lisse Knaapen speelt de voorstelling, Ellen ten Damme schreef de liedteksten en de muziek. De voorstelling begint om 20.00 uur.

‘In het licht’ is een productie van Solo Stories, die al enkele malen in het theater was met de indrukwekkende voorstellingen ‘PAAZ’ en ‘Emma wil leven’. Vorig jaar was de voorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ langs digitale weg te zien.

Tijdens het optreden dwalen de gedachten van een zangeres af naar haar jeugd, die getekend is door gruwelijke gebeurtenissen. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

Karin Bloemen: “Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. Een van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘Als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf’. Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!”

Toegangskaarten zijn online te bestellen via deze link op de website van Theater Hofpoort. Ook kunnen kaarten worden gekocht aan de theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4, die elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend is.