Coevorden/Steenwijksmoer – Germanicus, Hoogeveen (zondag), Noordscheschut, HZVV en DZOH gaan door naar de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Dat is de uitkomst van de halve finale van woensdagavond.

Aanstaande woensdag maken Dalen, Gramsbergen, SVBO (zondag), Valthermond en Achilles 1894 uit wie als laatste vereniging naar de finale gaat. Dan wordt deze zogenoemde tussenronde gespeeld in sporthal Angelslo in Emmen. De wedstrijden van woensdag beginnen om 18.00 uur. De finale vindt plaats op zaterdag 7 januari vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

In ’t Grootveld in Dalen zat de stemming er al goed in. Daar speelde Germanicus en de aanhang liet duidelijk van zich horen. Het was bijzonder druk in de sporthal in Dalen. Dalen speelde in Hoogeveen.

Dalen had in de sporthal in Hoogeveen tegen Noordscheschut nog de kans eerste te worden, maar verloor met 2-0. Door zeges op LTC en Hollandscheveld en een gelijkspel tegen Elim haalde Dalen wel de tussenronde (LTC-Dalen, 0-2; Dalen-Elim, 0-0; Dalen-Hollandscheveld, 1-0; Noordscheschut-Dalen, 2-0).

In ’t Grootveld in Dalen zette Germanicus de goede lijn van de eerste twee ronden voort. De Coevordenaren, die in 1985 het toernooi wonnen, verloren geen wedstrijd en behaalden in drie ronden de maximale score. Germanicus versloeg Gramsbergen, Emmen en Rouveen met nipte cijfers. Alleen van Sellingen werd ruim gewonnen (Emmen-Germanicus, 1-2; Germanicus-Gramsbergen, 1-0; Germanicus-Sc Rouveen, 2-0; Sellingen-Germanicus, 1-4). Het doelsaldo van Germanicus en Gramsbergen was gelijk: 9-2. De 1-0 zege van Germanicus op Gramsbergen was uiteindelijk beslissend.

De complete ranglijst van de halve finale is hier te vinden.