Coevorden/Sleen/regio – Ieder voorjaar houdt De Hondsrug UNESCO Geopark een Geoparkweek. Ditmaal is er van woensdag 24 mei tot en met maandag 5 juni van alles te doen voor jong en oud(er), ook in de gemeente Coevorden.

De Hondsrug Geoparkweek omvat interessante lezingen, rondleidingen in musea, excursies onder begeleiding van een gids en allerlei spannende en actieve onderdelen voor volwassenen en kinderen. In het pinksterweekend op zondag 28 en maandag 29 mei zijn de Mammoetdagen in het Hunebedcentrum in Borger.

Kasteelrondleidingen

Op maandag 29 mei (tweede pinksterdag) is er zowel voor kinderen als volwassenen een rondleiding in in het kasteel van Coevorden.

Wat betreft de kinderrondleiding: Stel je voor… het is 1000 jaar geleden en je woont in het kasteel van Coevorden. Waar slaap je? En wat voor speelgoed heb je? De kinderen leren van alles tijdens een interactieve rondleiding. De start is om 13.00 uur bij de informatiebalie in Het Arsenaal aan de Haven 4. De kosten zijn 3 euro p.p. voor zowel kinderen als volwassenen. De rondleiding is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden kan via telefoonnummer 0524-525150. Meer informatie staat op www.museumcoevorden.nl.

De rondleiding voor volwassenen is dezelfde dag om 14.30 uur. Van een machtswellustige leenman die in conflict komt met zijn leenheer tot een paragnost die helpt bij de reconstructie van een afgebroken toren… De geschiedenis van het kasteel van Coevorden zit vol bijzondere verhalen. Een gids vertelt van alles over het kasteel. Ook deze wandeling start bij de informatiebalie in Het Arsenaal. Deelnamekosten en aanmelding: zie bij de kinderrondleiding.

Vollemaanwandelingen

Vollemaanwandelingen zijn op diverse plaatsen, waaronder in het Sleenerzand. Die vindt plaats op maandag 5 juni en duurt van 22.00 tot 23.30 uur. Het startpunt is de parkeerplaats Kibbelveen bij de T-kruising Slenerweg en Kibbelveen. Deelname kost 8 euro (kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. Aanmelden kan via j.meier@staatsbosbeheer.nl of 06-23872084.

Andere activiteiten

Andere activiteiten in de regio zijn onder meer een spreekuur voor archeologie, excursie ‘De Boer op’, een IJstijden VR-experience, een sportieve wandeling, de Mammoetdagen, een educatieve seizoenswandeling, de Hamerlandroute, activiteiten in het Smalspoormuseum in Erica en een excursie LOFAR, de grootste radiotelescoop ter wereld.

Alle activiteiten staan op de website van www.dehondsrug.nl.