Coevorden – De gemeente Coevorden wil inwoners die een laag inkomen hebben helpen om kosten te besparen. Ook als het gaat om de zorgverzekering. Met de Gemeentepolis draagt de gemeente Coevorden maandelijks minimaal 14,50 euro bij in de kosten van een aanvullende zorgverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te nemen. De gemeente kan bijdragen aan de kosten van de aanvullende verzekering. Het gaat om verzekeringen van zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Univé.

De Gemeentepolis is niet automatisch goedkoper. Misschien is bijvoorbeeld een basisverzekering voldoende. De gemeente adviseert om zelf een weloverwogen keuze te maken. Wie de Gemeentepolis wil afsluiten, kan dit tot en met 31 december doen.

Verschillende pakketten

Zilveren Kruis en Univé bieden verschillende pakketten aan. – Voor alle laagste pakketten geldt een korting van 14,50 euro (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 1 + Optimaal Tand 1 ster, Univé Gemeentepakket Compact). – Voor alle middelste pakketten geldt een korting van 22,50 euro (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 2 + Optimaal Tand 1 ster, Univé Gemeentepakket Compleet). – Voor alle hoogste pakketten geldt een korting van 32,00 euro (Zilveren Kruis heeft Optimaal aanvullend 3 + Optimaal Tand 2 sterren, Univé Gemeentepakket Compleet + € 0,- eigen risico).

De gemeente verwijst voor meer informatie naar www.gezondverzekerd.nl/coevorden.

Inkomensgrens

Iedereen met een inkomen niet hoger dan 110 procent van de netto-bijstandsnorm (inclusief vakantiegeld) kan van alle pakketten gebruik maken. Voor iedereen met een inkomen tot 130 procent van de netto-bijstandsnorm (ook inclusief vakantiegeld) geldt alleen het hoogste pakket.

Hulp nodig?

Voor inwoners die hulp nodig hebben, zijn er diverse mogelijkheden: – Stuur een e-mail naar devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl of bel 085-2735256. – Maak een afspraak bij de gemeente Coevorden via 14 0524. – Bel Maatschappelijk Welzijn Coevorden via 085-2735256 voor een afspraak in Coevorden (Van Eijbergenstraat 5) of in Schoonoord (dorpshuis, Kerklaan 9). – De invulhulp is elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Coevorden aan de Haven 4. – Humanitas is elke donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden.

Voor vragen over Zilveren Kruis kunnen inwoners contact opnemen via tel. 071-7510033. Univé is bereikbaar via 072-5277622. Ook is op werkdagen de Univé-winkel te bezoeken aan Kasteel 33 in Coevorden.

Andere mogelijkheden

Op www.datgeldtvoormij.nl/coevorden zijn naast de zorgpolis ook het energiecontract, toeslagen en andere regelingen te vergelijken. Naast een besparing op de zorgverzekering, biedt de gemeente Coevorden meer hulp. Zij verwijst daarvoor naar www.coevorden.nl/geld-en-energie-besparen.