Coevorden – Op een speciale informatiepagina (zie onderaan dit artikel de link naar deze pagina) geeft de gemeente een beeld van de herinrichting van de centrumstraten, die maandag van start is gegaan.

Planning

Lees HIER meer over de  planning van de werkzaamheden.

De Markt geldt als centraal ontmoetingspunt, de huiskamer. Onlangs is besloten, dat de Friesestraat-Noord toegankelijk wordt voor auto’s tijdens de openingsuren van de winkels. Dat is pas het geval als de gehele herinrichting van de centrumstraten en de aanpassingen in de Schoolstraat, Bakkersteeg en de uitrit naar de Wilhelminasingel zijn gerealiseerd. In dit deel van de Friesestraat komen zeven parkeerplaatsen voor kortparkeren.

De Bentheimerstraat tussen Markt en Oostersingel/Spoorhavenstraat blijft autovrij. De Rijnsestraat wordt met zogenoemde zakpalen afgesloten voor doorgaand verkeer. Wel is de straat bereikbaar voor aanwonenden.

Inrichting

De straten worden voorzien van gebakken klinkers en Zweeds graniet, robuuste bankjes en zitelementen, authentieke straatlantaarns, bloembakken en bomen. De Sallandsestraat wordt meer een woon- dan een winkelstraat.

De inrichting voldoet volgens de gemeente aan de eisen voor mensen met een beperking. De gemeente stelt, dat de ruimte voor terrassen overal gelijk blijft.

Voor bevoorrading van de winkels rijdt het vrachtverkeer na afronding van de herinrichting vanaf de rotonde op het Stationsplein de binnenstad in en verlaat het centrum via de Kerkstraat of Bentheimerbrug.

Mozaïek

Vier panden krijgen extra aandacht door het aanbrengen van een mooi mozaïek, dat het verhaal over de historie van het pand vertelt. Dat gaat om Stadscafé Vancouver en café ‘t Geveltje in de Friesestraat, het voormalige raadhuis in de Kerkstraat en Kapper & Zo in de Bentheimerstraat.

Informatie

Wie vragen heeft, kan mailen naar binnenstad@coevorden.nl. Meer informatie staat op www.coevorden.nl/binnenstad, Facebook en de website van Stad Coevorden.

Klik HIER en bekijk de speciale informatiepagina!