Emmen – Het leerbedrijf Marketing en Media van het Drenthe College is onlangs geopend. Dit leerbedrijf, gevestigd in het pand van Growing Emmen, biedt studenten van het Drenthe College een leerzame en uitdagende stageplek. Bedrijven uit de regio kunnen bij DC Marketing en Media terecht voor vraagstukken op het gebied van marketing en communicatie.

Mare Riemersma, lid van het college van bestuur van het Drenthe College: “Het mbo floreert bij een goede mix tussen praktijk en theorie. Natuurlijk denken we bij praktijk in eerste instantie aan stagebedrijven, maar we hebben binnen het Drenthe College al jaren goede ervaringen met leerbedrijven. Studenten ervaren hoe het is om onder tijdsdruk met en voor klanten te werken.”

DC Marketing en Media wordt gerund door vakcoördinator Roline Segaar. Onder haar leiding werken studenten van Marketing en Communicatie aan allerlei opdrachten, zoals het uitvoeren van markt- en klanttevredenheidsonderzoeken en het schrijven van socialmediaplannen. In de toekomst kunnen ook studenten van de opleiding Mediavormgever bij het leerbedrijf stagelopen. Meer informatie staat op www.drenthecollege.nl/leerbedrijf-marketing-media voor meer informatie.

De locatie van het leerbedrijf is Growing Emmen: de broedplaats voor ondernemers. Dit is voor stagiaires dé plek om mensen te ontmoeten en kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen.

Foto: M. Riemersma.