Coevorden – Auteur Frank Westerman is morgen, woensdag 24 februari, vanaf 10.30 uur in The ReadShop Coevorden aan de Friesestraat 26. Bij goed weer zit Frank Westerman buiten. Zo niet, dan is er een plek naast de toonbank waar Frank signeert. Bezoekers kunnen met hun gesigneerde boek de winkel via de zijdeur verlaten. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen.

Frank Westerman (Emmen, 1964) groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Zijn allereerste journalistieke reportages schreef Frank toen hij nog studeerde, onder andere voor Het Parool. Hij maakte ook radiodocumentaires. In 1993 schreef hij het verhaal ‘Het goede meer’, zijn debuut bij een literaire uitgeverij. In de loop der jaren was Westerman actief in diverse landen door een aantal landelijke kranten. Nog steeds schrijft hij regelmatig voor diverse kranten.

Zijn eerste boek was ‘De brug over de Tara’ (1994) over zijn ervaringen op de Balkan. In 1995 verscheen ‘Het zwartste scenario, dat hij scheef met collega Bart Rijs over de val van Srebrenica. Er volgden boeken als ‘De Graanrepubliek’, ‘Ingenieurs van de ziel’, ‘El Negro en ik’, ‘Ararat’, ‘ In het land van de ja-knikkers – verhalen uit de polder’ en ‘Wij, de mens’. In coronajaar 2020 maakte Frank van de nood een boek: ‘De kosmische komedie’. Veel van zijn boeken werden bekroond.

Frank Westerman, zoon van een werknemer van de NAM, zit in het comité van aanbeveling van Woeste Gronden, onderdeel van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022.