Coevorden – Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Gelijke kansen voor ieder kind zijn niet vanzelfsprekend. De Coevorder initiatiefgroep ‘Petje af’ en de landelijke stichting Petje af Nederland gaan samenwerken om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen. Enige tijd geleden ondertekenden de leden van de initiatiefgroep op digitale wijze de intentieovereenkomst om vanaf september 2021 een Petje af-vestiging in Coevorden te starten.

Daarvoor is ‘Petje af’ in Coevorden op zoek naar coaches, die de schakel vormen binnen het programma van september tot en met juni. Gedurende dertig zondagen begeleidt de coach de kinderen.

Inspirerend

‘Petje af’ nodigt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar uit de gemeente Coevorden uit om hen buiten schooltijd in contact te brengen met inspirerende rolmodellen en nieuwe ervaringen op te laten doen. In zeven blokken van vier weken maken de kinderen op zondag kennis met zeven beroepen, waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en in contact worden gebracht met kunst en cultuur.

Samenwerking

Het initiatief is ontstaan nadat Marjan Nijenbanning-Pot en Paulien Blaauwgeers uit Coevorden de handen ineen hebben geslagen. Samen hebben ze gesprekken gevoerd met inwoners van de gemeente die een sleutelrol kunnen vervullen bij de realisatie van een Coevorder Petje af. Al gauw bleek het niet moeilijk om mensen te enthousiasmeren en is een initiatiefgroep gevormd. De initiatiefgroep bestaat uit Marjan Nijenbanning-Pot (docent mbo en ontwerper van leeromgevingen), Paulien Blaauwgeers (jurist jeugdrecht), Michel Blanken (docent voortgezet onderwijs en raadslid PvdA), Jan Geerts (voormalig directeur BWB-school in Dalen) en Marius Veenvliet (directeur IVM). Diverse partijen hebben hun steun al toegezegd.

‘Petje af’ is een landelijke organisatie met lokaal, zelfstandige Petje af-stichtingen. Iedere zelfstandige stichting wordt bestuurd door vrijwilliger bestuurders met een achtergrond in het onderwijs, het bedrijfsleven of de overheid. Dit lokale draagvlak, gecombineerd met de landelijke kracht, blijkt een succesformule.

Kijk voor meer informatie op de website van Petje Af. Wie vragen heeft, kan mailen naar coevorden@petjeaf.nl. De komende tijd worden ontwikkelingen bekendgemaakt op de Facebookpagina van Petje Af Coevorden.