Coevorden – Het Diversiteitsplatform Coevorden opende vanavond, vrijdag 18 oktober, een fototentoonstelling in Hofpoort Incluis. Het platform hield onlangs, in de aanloop naar de Regenboogweek, een fotowedstrijd. De mooiste inzendingen zijn te zien in Hofpoort Incluis aan het Stationsplein/hoek Friesestraat.

DNa het welkomstwoord van Roy Derks van het Diversiteitsplatform opende wethouder Jeroen Huizing de tentoonstelling. “Jarenlang is van iets gewoons iets bijzonders gemaakt. Bij deze tentoonstelling is het de kunst om van het gewone iets bijzonders te maken.” Na de opening stonden drankjes en regenbooggebakjes klaar. Vervolgens stond de film ‘Handsome devil’ op het programma.

De Regenboogweek in Coevorden werd gestart met een wandeling van Loopgroep Coevorden. Aanstaande zondag is de afsluiting met een roze dienst in het kerkje van Zweeloo. Voorganger is ds. Bernadette de Groot.

Het diversiteitsplatform bestaat uit leden van diverse raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundigen en enkele maatschappelijke organisaties.  Sinds februari 2017 is Coevorden Regenbooggemeente.