Sleen – Wethouder Jeroen Huizing geeft vrijdag 1 november het officiële startsein van de campagne ‘Nederland Leest’ in de gemeente Coevorden. Hij opent die dag om 19.00 uur de expositie ‘Duurzaamheid’ in Bibliotheek Sleen.

Leden van de Fotoclub Sleen maakten afgelopen zomer foto’s met als onderwerp ‘Duurzaamheid’. De expositie is in november en december te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Westrupstraat: maandag, dinsdag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Nederland Leest’ is een landelijke campagne, die sinds 2006 in de hele maand november wordt gehouden. De bibliotheken doen een bloemlezing van natuurverhalen onder de titel ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers cadeau. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart. De bundel is bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Coevorden verkrijgbaar. In het kader van ‘Nederland Leest Junior’ is er dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, die aansluit op het thema duurzaamheid.