Coevorden – Logistiek dienstverlener Graaco in Coevorden beleefde vandaag een bijzondere dag: er werden maar liefst vijf nieuwe DAF-trucks afgeleverd. Het gaat om vervanging van vrachtwagens.

“Het is het model XF”, aldus Maik Bosma, manager operations freight van het bedrijf, “dat is voorzien van de allernieuwste snufjes. De trucks zijn veel zuiniger en duurzamer. Bovendien zijn ze voorzien van de allerlaatste veiligheidsmaatregelen en technologie. De trucks zijn 10 procent zuiniger in brandstofverbruik dan de huidige vrachtwagens door onder andere een aerodynamische daklijn.”

De chauffeurs konden vandaag hun hart ophalen en de nieuwe aanwinsten bekijken, waarbij zij instructie kregen. Bovendien stonden hapjes en drankjes klaar voor de medewerkers. Met de vrachtwagenvloot worden de Benelux, Duitsland en Zweden bediend, daarnaast zijn er goede connecties met collega-bedrijven voor het omvangrijke transport, dat over de weg en ook per trein plaatsvindt.

“Graaco telt een kleine zeventig medewerkers, maar dagelijks zijn zo’n 150 personen in touw voor het bedrijf”, vertelt Gea Bausch van HRM (personeelszaken).

In Coevorden bestond jarenlang het transportbedrijf Van der Graaf, dat daarna in handen kwam van Penske Logistics en De Vries Transport. Nadat het laatste bedrijf failliet ging, pakten vier heren de draad op, onder wie Ben Blog (sinds de start in 2009 algemeen directeur) en Joop van der Graaf.

Vorig jaar maart werd het 12,5-jarig bestaan van het bedrijf gevierd. In die jaren groeide Graaco uit tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Het beschikt over 88.000 m2 aan warehouses en een grainterminal. Er is nog volop ruimte voor uitbreiding, want het terrein heeft een oppervlakte van circa 220.000 m2.

Maatschappelijk betrokken

Graaco is verder maatschappelijk betrokken, want het bedrijf heeft zich in december 2021 gedurende tien jaar verbonden aan het Rudie Zwols Fonds in de gemeente Coevorden. Daarnaast doneerde Graaco afgelopen jaar een bedrag voor humanitaire hulp voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Foto’s: Monique Sulmann (Bakker Bedrijfswagens).