Coevorde – Op Wereldarmoededag, dinsdag 17 oktober, wordt de tweede editie van Sterke Verhalen, Diepe Dialogen gehouden in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan in Coevorden. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 17.30 uur.

De middag bestaat uit drie onderdelen: er worden levensverhalen verteld door ervaringsdeskundigen (de sterke verhalen), de ervaringsdeskundigen gaan in gesprek met professionals vanuit armoede en armoedebeleid (de diepe dialogen) en er wordt afgesloten met een debat, waarin een stelling wordt ingenomen die vanuit het perspectief van ervaringsdeskundigen en professionals wordt belicht.

Zo-Kan-Het-Ook-Award

Daarnaast wordt voor de eerste keer de Zo-Kan-Het-Ook-Award uitgereikt. Dit is een award voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het bestrijden van armoede in de samenleving. De onderscheiding wordt uitgereikt in de vorm van een passend beeld. Daarnaast krijgt de winnaar 500 euro.

De middag wordt afgesloten met soep en broodjes.

Blik op armoede

Goedbedoeld beleid gericht op het ondersteunen van mensen in armoede kan anders uitpakken dan bedoeld. De manier waarop naar het probleem armoede kijken, past vaak niet bij hoe mensen het ervaren. Dit komt omdat mensen in verschillende werelden leven. In het eerste onderdeel levensverhalen komen met mensen met ervaring in armoede zélf aan het woord.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Kansrijk opgroeien van de gemeente Coevorden, een programma om generatiearmoede te voorkomen en te doorbreken.

Vier nieuwe podcasts

Voor de ervaringsdeskundige is het vertellen van het eigen verhaal ontzettend belangrijk. Ook is het belangrijk dat deze verhalen worden gehoord. Iedereen kan in een situatie van armoede terecht komen. Het is niet iets om je voor te schamen én je kunt er weer uit komen. Om deze verhalen vast te houden en voor een breder publiek toegankelijk te maken, worden vier nieuwe podcasts opgenomen. Vanaf maandag 16 oktober zijn die te beluisteren op het Sterke-Verhalenkanaal op Spotify. Er staan al vier podcasts online die ook zeker het beluisteren waard zijn.

Sterke Verhalen wordt ondersteund door de gemeente Groningen, de gemeente Coevorden, Alliantie van Kracht, Welstad en Noorderpoort.

Aanmelden

Het mailadres voor aanmelding voor deze middag staat op de afbeelding hieronder. De QR-code scannen kan ook.