Aalden – Gisteren werd één van de meest bijzondere festivals in de gemeente gehouden: het Folk veur Volkfestival in Oud-Aalden. De Hof van Schepers is de uitgelezen plek voor dit folkfestival, dat een uniek karakter heeft.

Zaterdagmiddag om vier uur ging het festivalterrein open en meteen stroomden de festivalgangers van alle leeftijden binnen. In de middaguren was er niet alleen muziek van Devil in the Kitchen en Jack Bottleneck & band, ook was traditiegetrouw gezorgd voor een leuk kinderprogramma. Zo kon onder meer een kunstwerk van bamboe worden gebouwd.

Naarmate de tijd vorderde, kwamen er steeds meer bezoekers en ’s avonds was het volle bak. Het festival kenmerkt zich door een heel ontspannen sfeer, die ditmaal nog eens extra werd benadrukt doordat huiskamerachtige hoekjes waren gecreëerd. Drankjes en etenswaren waren volop verkrijgbaar en vonden gretig aftrek.

De band Folkyah speelt tussen de optredens door middenin het publiek. ’s Avonds traden achtereenvolgens op The Small Time Crooks, Sunfire en als stevige afsluiter Nevermind Nessie.