Dalen – Weijdepop en Pearl Village Festival beloven weer fantastisch te worden. Na twee jaar aanwezigheid wordt het festivalterrein aan de Reindersdijk ingericht om er vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli los te gaan met de meest uiteenlopende muziekgenres.

Weijdepop werd in 2015 voor het eerst gehouden aan de Oude Dalerveensestraat in Dalen, het jaar erop werd Pearl Village eraan toegevoegd. Het festival groeide snel en mag inmiddels tot één van de grotere festivals in de regio worden gerekend.

Of het nu blues, jazz, country, pop of roll ’n roll is: op de Huiskamerstage is het live te beleven met de beste bands uit de regio. Voorbeelden zijn Left of Centers, Tonebusters, The Desmonds en Four of a Kind.

Op deze vijfde editie komen maar liefst dertig dj’s, vijftien bands en enkele solo-artiesten.

Op de indoor mainstage staan onder andere NOAH, Two Dollar Tuesday en dj Evander. De Knapschuur (outdoor) maakt het feest compleet met onder meer Johnny500, Q-Music Foute Uur, Surprise Act & The 5 years of PVF show by Joruss & Frank-E. Pearl Village zorgt voor de beste dj’s uit de regio en de sfeer van de hipste Ibiza-clubs.

Zowel op vrijdag als zaterdag duurt van feest van 17.00 tot 01.00 uur. Kom dus niet te laat!

De entree op zondag is gratis. Deze Sunday Funday van 15.00 tot 23.00 uur is een echte familie- & vriendendag met activiteiten als voetbaldart, spijkerbroekhangen, gatenkaas, touwtrekken, bierfietsen, gratis suikerspinnen en schminken. En met de geweldige ‘Legendary Rock Chicks’-show van Dilana Smith en Hollandse hits van onder andere Ferry de Lits en Arjon Oostrom.

Alle informatie staat op de website, Facebook en Instagram en de posters hieronder. Als er nog tickets zijn voor vrijdag en zaterdag, dan zijn deze HIER te reserveren. De in 2020 en 2021 gekochte kaarten zijn nog steeds geldig! Ook kunnen kluisjes worden gehuurd. Er zijn zowel losse kaarten als combitickets en vriendentickets. Er is geen minimale leeftijdsgrens, wel wordt een streng NIX18!-beleid gevoerd. Bezoekers dienen een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen. Het festivalterrein is te vinden op korte afstand van het treinstation in Dalen.

Merchandise is reeds te koop bij Bakkerij Kalkdijk en d’Aolle Bakkerij in Dalen.

In 2015 werd Weijdepop voor het eerst gehouden. De mannen van het eerste uur waren Henk Kip, Joris Sterkenburg, Jos Wortelboer, Dolf Gnodde, Freddy Gossen, Johan Warta. Het jaar erop werd dat al gecombineerd met het Pearl Village Festival, opgericht door Jory Bosch (Joruss) en Frank Egberink (Frank-E). Waren er in 2016 vierhonderd bezoekers, dat was in 2017 al verdubbeld. In 2018 werden Pearl Village Festival en Weijdepop voor het eerst op twee avonden georganiseerd tijdens Zuidenveld in Dalen en die trokken meer dan 1.800 bezoekers. In 2019 kwamen er vervolgens 2.400 bezoekers per avond. Nu gaat het om 3.000 bezoekers per avond.