Schoonoord – Wethouder Steven Stegen van gemeente Coevorden, gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en voorzitter Bas Luinge van het Recreatieschap Drenthe hebben vandaag, woensdag 8 februari, in Schoonoord het wandelnetwerk van Coevorden officieel geopend. Hiermee is de gemeente Coevorden volledig voorzien van een wandelknooppuntensysteem.

Met het wandelnetwerk stippel je eenvoudig kortere of langere wandelroutes uit. Het netwerk gaat vooral langs de minder bekende maar schitterende plekjes van Coevorden en leidt je langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Het netwerk is aangesloten op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten.

“Het wandelnetwerk maakt onze gemeente extra aantrekkelijk. Ondernemers profiteren van wandelaars die gebruikmaken van de routes langs hun bedrijven of die in de buurt liggen. Onze eigen inwoners en gasten wandelen steeds meer en er is ook nog eens een positief effect op de gezondheid”, aldus wethouder Steven Stegen.

Gedeputeerde Henk Brink: “Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Daarmee kunnen wandelaars in Drenthe terecht voor allerlei wandelroutes per dag of voor meerdaagse tochten. Het wandelnetwerk maakt Drenthe aantrekkelijker als wandelprovincie en creëert kansen voor Drentse ondernemers.’

Binnenkort komt een nieuwe wandelkaart uit met het hele nieuwe netwerk. Daarnaast wordt het netwerk online ontsloten. Het wandelnetwerk Coevorden is een initiatief van de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.