Noord-Sleen – Het Volksfeest in Noord-Sleen zit erop en getuige de reacties is het een zeer geslaagd feest geworden. Zondagmiddag werd voor de tweede keer de optocht gehouden, zodat belangstellenden nog eens de kans kregen de fraaie stoet te bewonderen: waarin een klein dorp groot kan zijn. Er waren maar liefst zeventien praalwagens van de buurten, Vrouwen van Nu en jeugdgroepen.

Het thema was ‘Film en tv’ en passeerden onder andere de Fabeltjeskrant, Grease, Harry Potter en Flodder de revue. Inwoners hadden veel moeite gedaan om de straten te versieren in de sfeer van het thema.

Herauten kondigden vrijdagmiddag het feest aan en de dorpsvlag werd gehesen, waarna de optocht werd gehouden. Vervolgens ging een feestavond/playbackshow van start. Zaterdagochtend waren kinderen druk bezig om een circusvoorstelling in te studeren die zij daarna aan het publiek presenteerden. In de middaguren was er een zeskamp. Roelie Lubbers uit Noord-Sleen schreef speciaal voor het Volksfeest een dorpsklucht die op zaterdagavond werd opgevoerd.

Na al deze festiviteiten was het zondagochtend tijd voor katerzwemmen in Bosbad in Noord-Sleen. De optocht die zondagmiddag nogmaals plaatsvond, trok veel publiek. De festiviteiten zetten zich voort op het feestterrein achter restaurant Wielens met onder andere touwtrekken en een stoelendans. Ook waren er enkele kermisattracties.

Leuke reactie

Coevorder Nieuws kreeg via de site nog een leuke reactie binnen van een familie uit Helmond: “We waren dit weekend bij familie in Emmen en hebben op de fiets de omgeving verkend. Vandaag zijn we verrast door de mooie optocht in Noord-Sleen. Wat een mooi samenspel door de gemeenschap. Complimenten hiervoor. Mede door de deelname van zoveel jongeren. Ga vooral zo door.”