Sleen/Noord-Sleen/Kibbelveen – De fietspaden tussen Mandeveld en Slenerweg en langs De Kibbelkoele zijn klaar. Met een totale lengte van bijna 5 kilometer zijn de fietspaden nu voorzien van beton.

De fietspaden van asfalt verkeerden in slechte staat, dankzij deze vernieuwing kunnen fietsers weer veilig en comfortabel van de route genieten. De fietspaden zijn voornamelijk populair onder recreatieve fietsers. Het opknappen van de fietspaden is mede mogelijk gemaakt door de steun van de provincie Drenthe in het kader van hun subsidie voor recreatieve fietspaden.

Wethouder Erik Holties: “We zijn blij dat deze fietspaden klaar zijn. Met de overgang naar beton kunnen fietsers nu genieten van een prachtige en duurzame fietspaden die lang meegaan en minimaal onderhoud nodig hebben. Dankzij de provincie en Staatsbosbeheer hebben we nu prachtige paden door de bossen in de omgeving van De Kibbelkoele.”

Gedeputeerde Henk Brink: “De vernieuwde fietspaden in dit gebied zijn een goed voorbeeld van waarom we financiële steun hebben verleend voor recreatieve fietspaden in Drenthe. Het stelt gemeenten in staat om de kwaliteit van fietsen te verbeteren en zo de mogelijkheden voor recreatie in Drenthe te vergroten. We zijn blij om te zien hoe dit betonnen fietspad bijdraagt aan de veiligheid en tevredenheid van fietsers in dit gebied.”

Subsidie

In 2019 stelde de provincie 306.000 euro beschikbaar voor het opknappen van de fietspaden. Deze subsidie komt voort uit de regeling die in het leven is geroepen om de kwaliteit van de Drentse fietsinfrastructuur te behouden en verbeteren door bestaande (recreatieve) fietspaden op te knappen en, in beperktere mate, nieuwe paden te realiseren. Destijds zei Brink: “Door de komst van e-bikes en bakfietsen én intensiever gebruik van onze fietspaden zien we dat die niet meer geheel voldoen aan de wensen van deze tijd. Door fietspaden te verbreden en te verharden worden ze duurzaam toekomstbestendig gemaakt.”

Meer informatie over de regeling is via deze link te vinden. Een aanvraag doen kan nog tot en met 31 oktober.

Foto: Erik Holties (l) en Henk Brink.