Coevorden – Vier kinderen spraken zojuist in tijdens de raadsvergadering. Anne Lieke Snippe (11), Sanne Meike Snippe (9), Evi Grun (10) en Noémi Groen (8) willen graag een pumptrackbaan, een circuit met bulten en bochten.

“Zo’n baan is niet alleen geschikt voor jongeren, maar ook voor jonge kinderen en ouderen die er kunnen oefenen met loopfietsjes en rollators. Zo worden mensen actiever en buiten zijn is gezond. Coevorden wil graag gezonde inwoners”, zeiden de kinderen kordaat, elkaar aanvullend. “Er is wel een skatebaan bij De Swaneburg, maar die is niet geschikt voor alle leeftijden.” Op de vraag aan welke locatie zij denken, hadden zij ook een antwoord: “In de buurt van de nieuwe Nieuwe Veste.”

De raadsleden vonden dat de kinderen het heel goed hebben gedaan. De kosten kwamen ook nog aan bod. De meiden noemden allerlei afmetingen en bijbehorende prijzen. Zo kost een baan van 250 m2 200.000 euro en eentje van 6000 m2 500.000 euro. Daarover moet de gemeenteraad nog eens nadenken.

Onlangs werd aan de Burgemeester Ten Holteweg in Dalen een demonstratie van een pumptrackbaan op initiatief van Speeltuinen Dalen.